Het beste tijdstip om te posten zal verschillend zijn van bedrijf tot bedrijf. Denk vooral aan de doelgroep die u wil bereiken. Wanneer zijn deze online? En wanneer zijn ze best aanspreekbaar met jouw communicatie?

Er bestaan enkele tools om hier inzichten in te krijgen. Zowel bij Facebook als bij Instagram kunt u zien wanneer mensen die uw pagina liken/volgen online zijn. Dit kan dus een goed beginpunt zijn om uw content in te plannen. Experimenteer met dagen, en met specifieke tijdstippen. Stel u in de plaats van uw klanten, wanneer zouden zij even op hun gsm zitten te scrollen. En wanneer hebben ze tijd om door te klikken naar je website om dan tot conversie te bekomen? Begin met verschillende momenten te testen. Plan eens een bericht in vroeg in de ochtend op een weekdag en op een weekenddag, eens net voor de middag, tijdens de middag en na de middag etc. Of nog vergaander: speel in op de actualiteit. Plan bijvoorbeeld een post in voor of na een televisie programma. Of net tijdens de pauze.

Na een korte testperiode zal u duidelijke verschillen zien in performantie. Met deze bevindingen kunt u dan uw sociale media strategie verder finaliseren.

Stem de bevindingen ook af met wat u kan zien in Google Analytics. Mogelijks behaalt u in de ochtend bijvoorbeeld enorm veel bereik en engagement, maar komen hier amper conversies uit voort. Met de combinatie van de inzichten van Facebook en Google Analytics kan u dus perfect te weten komen op welk tijdstip u het best content plaatst op uw sociale media, rekening houdend met het doel dat u wil behalen.

Meer te weten komen over social media advertising? Laat u begeleiden door één van onze experts.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar