Pillar Content

Pillar content vormt de hoeksteen van uw content strategie. Het is de content die autoriteit geeft aan uw website. Pillar content is dus een breed informatief stuk tekst over een specifiek onderwerp of thema dat kan opgesplitst worden in veel verschillende kleinere stukken content. Een pillar pagina bevat een weelde aan informatie over een specifiek onderwerp. Het probeert namelijk zoveel mogelijk vragen rond dat onderwerp te beantwoorden.

De verschillende onderdelen van dit stuk content worden bij een contentcluster uitgewerkt in verschillende nieuwe stukken content die dieper ingaan op een specifieker onderwerp. Deze stukken worden ook gelinkt aan de pillar page. Pillar content rankt in het algemeen erg goed op Google en wordt dikwijls meer gedeeld op sociale media. De term pillar content verwijst naar de pillaren die uw SEO- en content marketing strategie ondersteunen. Dikwijls wordt pillar content ook gebruikt voor lead generation, door het toevoegen van een formulier om de content te downloaden als PDF.

Cornerstone content

Cornerstone content en flagship content verschillen hier niet erg veel van. Cornerstone content is content die de basis vormt van uw contentstrategie. Het zijn simpelweg de pagina’s op uw website (blogs, FAQ’s, etc.) die autoriteit hebben, kwalitatief zijn en een antwoord bieden op een bepaald onderwerp of vraag. Cornerstone content focust op de zoekwoorden die het belangrijkst voor u zijn. Het zijn de ‘hoekstenen’ van de content op uw website.

Flagship content 

Flagship content tenslotte is de content waar u het meest gekend voor bent, u het meest trots op bent. Net zoals de iphone het belangrijkste product is voor Apple, is flagship content uw paradepaardje. Net als pillar content heeft deze content autoriteit en geeft het een kwalitatief overzicht over een bepaald onderwerp. Het belangrijkste onderscheid echter tussen deze 3 types content is waar op uw website het gepositioneerd is. Pillar content wordt meestal geplaatst als onderdeel van uw navigatie op het hoogste niveau. Op deze manier kunnen bezoekers van uw website het gemakkelijk vinden, lezen, gebruiken en delen. Dit maakt dat pillar content een bijzonder krachtige lead generator is.

Meer weten over content en copywriting? Bekijk dan zeker eens onze blog of contacteer ons.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar