Een extensie is aanvullende informatie die u kan toevoegen aan uw Google advertenties. Extensies zorgen ervoor dat uw advertentie groter wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google. Ze zorgen voor een betere zichtbaarheid, met als gevolg meer kliks. Het is dus aangeraden om extensies toe te voegen aan uw advertenties. Hoewel u ze beter instelt op al uw advertenties, wil dit echter niet zeggen dat Google ze altijd zal laten zien. In Google Ads heeft u de keuze uit verschillende soorten extensies. Hieronder bespreken we de meest gebruikte extensies.

Soorten advertentie extensies

De extensies vindt u in Google Ads in de menubalk onder ‘advertenties en extensies’. Deze zijn eenvoudig toe te voegen, maar hiervoor moet u natuurlijk wel weten waarvoor elke extensie dient.

Sitelinkextensie

De sitelinkextensie geeft links naar specifieke pagina’s op uw website weer. Het is hierbij belangrijk om te verwijzen naar andere pagina’s op uw website die relevant zijn voor de zoekopdracht.

Highlightextensie

Met een highlightextensie kunt u extra info over uw bedrijf toevoegen, zoals gratis verzending, snelle plaatsing, persoonlijke aanpak, 24u klantenservice etc. Dit zijn eigenschappen van uw bedrijf die vaak belangrijk zijn voor klanten bij het nemen van een beslissing.

Extensie voor website-informatie

De extensie voor website-informatie benadrukt specifieke aspecten van uw producten of service. Als u een extensie voor website-informatie wilt maken, moet u kiezen uit een aantal vooraf gedefinieerde kopteksten, zoals bestemmingen, merken, modellen, services, stijlen, typen, voorzieningen… Eens u één van deze kopteksten heeft gekozen, kan u zelf waarden toevoegen. Voor onderstaande klant werd de koptekst ‘services’ gebruikt.

Oproepextensie

Een oproepextensie zorgt ervoor dat mensen direct vanuit de advertentie kunnen doorklikken op het telefoonnummer van uw bedrijf en zo contact kunnen opnemen. Ze moeten dus niet eerst het telefoonnummer zoeken op de website, maar kunnen u direct contacteren.

Locatie-extensie

Via de locatie-extensie kunt u extra informatie over uw bedrijf weergeven. Deze informatie wordt ingevoerd in Google My Business. In Google My Business kunt u het adres, openingsuren, algemene beschrijving, routebeschrijving, foto’s e.d. van uw bedrijf toevoegen. Deze informatie kan u dan gebruiken in uw advertenties.

Prijsextensie

Met een prijsextensie kunt u de prijzen van uw producten en diensten weergeven in de advertenties. Hierdoor hebben potentiële klanten al een idee van de prijsklasse van uw producten of diensten en zullen de mensen die doorklikken ook relevanter zijn.

Promotie-extensie

Met een promotie-extensie kunt u kortingen en aanbiedingen weergeven in uw advertentie. Hierdoor worden uw advertenties opvallender en zullen ze een extra meerwaarde krijgen.

Meer te weten komen over social media? Bekijk dan zeker eens onze blog.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar