Buyer personas zijn een populair hulpmiddel voor marketeers om een marketingstrategie te bepalen. Om een strategie te kunnen ontwikkelen die werkt, moet u eerst inzicht hebben in het gedrag en de drijfveren van uw klanten.

“Een buyer persona, kort uitgedrukt, is een profiel dat uw ideale klant weerspiegelt op basis van gedrag en motivatie.”

Een buyer persona kan u helpen om uw tijd en middelen te richten op de meest waardevolle klanten. Zo bespaart u geld door uw pijlen niet te richten op het verkeerde doelpubliek, en bouwt u een relatie op met de klanten die het meeste waarde genereren voor uw bedrijf.

Buyer personas worden gecreëerd vanuit het gedrag en de echte zorgen en uitdagingen van uw klanten. Om dit in kaart te brengen brengt u verschillende inzichten bij elkaar om zo tot een gedetailleerd profiel te komen. A.I. kan u hierbij helpen.

Buyer personas maken is een belangrijke oefening om doeltreffende campagnes op te kunnen stellen, dus besteed hier de nodige tijd en aandacht aan. U gaat dus op zoek naar de gedeelde noden en uitdagingen van uw klantenbestand en de markt. Hoe begint u hieraan?

Wij beginnen meestal met de meest gestelde vragen en uitdagingen te vragen aan werknemers die direct in contact komen met uw klanten. Hieruit haalt u informatie van onschatbare waarde.

Daarnaast doen we deskresearch. We voeren een trefwoordenanalyse uit en zoeken naar patronen en zoekvolume. We analyseren Facebook insights data en verzamelen inzichten die we uit advertentie en analytics platformen kunnen halen. Ook de content die het beste presteert nemen we onder de loep, net als activiteiten die we kunnen vinden op fora.

Zo begint u een beeld te scheppen van uw buyer persona. Idealiter werkt u dit af door kwalitatieve interviews af te nemen met klanten. Op deze manier kunt u uw bevindingen testen en aanscherpen.

Uw buyer persona zal nooit perfect zijn vanaf het begin. Door te blijven testen en inzichten te verzamelen bij iedere campagne kunt u uw buyer persona vervolledigen.

Zelf een digitale strategie uitrollen? Laat u begeleiden door één van onze experts.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar