Rich snippets zijn extra features die verschijnen in de zoekresultaten in Google. Ze worden ook wel SERP (Search Engine Results Page) features genoemd. De zoekmachine zoekt zelf in de bestaande zoekresultaten relevante informatie die uitgelicht moet worden. Deze wordt dan weergegeven op een speciale manier in de zoekresultaten, afhankelijk van de inhoud van de snippet. U zal ze bovenaan of rechts van de zoekresultaten vinden.

Volgende rich snippets zijn mogelijk:

Featured snippet

Hierin wordt direct een antwoord gegeven op de zoekvraag die wordt gesteld. Een featured snippet bevat ongeveer 40 – 45 woorden die Google rechtstreeks uit de tekst op uw pagina haalt. Wilt u in een featured snippet verschijnen? Zorg dan voor het beste antwoord op de zoekvraag die kort en krachtig geschreven is, zodat Google hem rechtstreeks kan overnemen. Er zijn verschillende vormen die voorkomen in een featured snippet: een paragraaf, een genummerde opsomming, een gewone opsomming of een tabel.

Schermafbeelding van featured snippet.
Image pack

Dit is een reeks afbeeldingen die worden getoond bij eender welke organische zoekopdracht. Wilt u dat uw afbeelding hierin verschijnt? Zorg dan voor een relevant alt tekst bij uw afbeelding. Zo zal Google uw afbeelding sneller linken aan de zoekopdracht.

Schermafbeelding van image pack
Knowledge card

Hierin komen allerlei zaken rond feiten die uit bijvoorbeeld wikipedia gehaald worden. Dit kunnen grafieken zijn of ander cijfermateriaal.

Knowledge panel

Dit lijkt heel erg op een knowledge card en bevat ongeveer dezelfde informatie. Vaak wordt het nog aangevuld door afbeeldingen. Een knowledge panel verschijnt in tegenstelling tot een knowledge card in de rechter sidebar van de zoekresultaten.

Schermafbeelding van knowledge panel
Local pack

Wanneer u zoekt naar een bedrijf of een lokale zoekopdracht ingeeft, zal Google een lijst opstellen van drie locaties bij u in de buurt. Dit zijn locaties die Google het meest relevant vindt voor uw zoekopdracht. Dit is over het algemeen een van de meest voorkomende rich snippets, vooral in mobiele zoekresultaten. Wilt u hierin verschijnen? Zorg dan voor een goed onderhouden Google My Business pagina.

Schermafbeelding van Local pack
News box

Hierin verschijnen nieuwsberichten gerelateerd aan uw zoekopdracht

Schermafbeelding van news box
Related questions

Dit is een oplijsting van andere featured snippets die gerelateerd zijn aan uw zoekopdracht

Schermafbeelding van related questions
Shopping resultaten

Dit zijn producten van e-commerce websites die in Google Shopping worden gepromoot

Schermafbeeldingen van shopping resultaten
Site links

Wanneer een zoekopdracht wordt gedaan naar een domeinnaam, zal Google het zoekresultaat van die website uitbreiden met meerdere links uit dezelfde site

Schermafbeelding van site links
Video

Previews van een video kunnen door Google gebruikt worden in de zoekresultaten

Schermafbeelding van video snippet in google

Heeft u nog vragen over rich snippets? Aarzel niet om ons te contacteren!

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar