Toxic links of giftige links zijn links van andere websites naar uw website die Google als niet kwalitatief, zelfs schadelijk beoordeeld.

Deze negatieve beoordeling geldt voor websites die spam gebruiken, of die bewust verkeerde of niet gecontroleerde informatie verspreiden, of die gekend staan omwille van fraude, etc.

Er zijn verschillende tools die uw linknetwerk kunnen scannen op toxic links. Wij gebruiken daarvoor veelal Semrush.

U kan in de Google Search Console aangeven aan Google welke links u liever genegeerd wil zien bij het evalueren van uw linknetwerk. Deze toxic links hebben daardoor geen enkele waarde meer, maar ze dragen ook geen negatieve perceptie over op uw website. Dit proces wordt door Google en SEO experten ‘disavowing’ genoemd. Een nadeel van het gebruik van Google Search Console voor het verwijderen van deze links is echter dat je zelf voor elke link zult moeten bepalen of deze een kwalitatieve, relevante link is of een schadelijke link.

Een andere tool die u kunt gebruiken voor het verwijderen van deze toxic links is Semrush, in tegenstelling tot Google Search Console geeft Semrush zelf aan of een link al dan niet schadelijk is. Semrush biedt inzicht in alle backlinks van je site en helpt u bij het monitoren en beheren ervan.

Ook interessant om lezen…

Kwalitatieve linkbuilding of linkbuilding kopen?

Om uw linknetwerk te verbreden of de kwaliteit ervan te verhogen kan overwegen om zelf aan kwalitatieve linkbuilding te doen. SEO linkbuilding kent echter heel wat controverse: het aankopen van te veel links kan een rode vlag doen wapperen bij Google en mogelijks uw rankings negatief beïnvloeden.

Wat kost linkbuilding?

Het is moeilijk om een exacte prijs te plakken op linkbuilding. De kostprijs wordt bepaald door:

  • De kwaliteit van de link
  • De leeftijd van de link
  • De relevante van de link
  • Het thema van de website waarop de link wordt geplaatst
  • Het aantal bezoekers op die website
  • De content nodig te schrijven bij het plaatsen van de link

Hulp nodig bij linkbuilding?

Wij helpen ons klanten in dit proces. Zowel op vlak van linkwaardering als effectief zoeken, onderhandelen en operationele opvolging. Neem vrijblijvend even contact op om uw project te bespreken.


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar