Toxic links of giftige links zijn links van andere websites naar uw website die Google als niet kwalitatief, zelfs schadelijk beoordeeld.

Deze negatieve beoordeling geldt voor websites die spam gebruiken, of die bewust verkeerde of niet gecontroleerde informatie verspreiden, of die gekend staan omwille van fraude, etc.

Wat kan ik doen aan giftige of toxic links?

U kan in de Google Search Console aangeven aan Google welke links u liever genegeerd wil zien bij het evalueren van uw linknetwerk. Deze toxic links hebben daardoor geen enkele waarde meer, maar ze dragen ook geen negatieve perceptie over op uw website. Dit proces wordt door Google en SEO experten ‘disavowing’ genoemd. Een nadeel van het gebruik van Google Search Console voor het verwijderen van deze links is echter dat je zelf voor elke link zult moeten bepalen of deze een kwalitatieve, relevante link is of een schadelijke link.

Een andere tool die u kunt gebruiken voor het verwijderen van deze toxic links is Semrush, in tegenstelling tot Google Search Console geeft Semrush zelf aan of een link al dan niet schadelijk is. Semrush biedt inzicht in alle backlinks van je site en helpt u bij het monitoren en beheren ervan.

Hulp nodig bij linkbuilding?

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar