Een direct meetbare social media impact op kanalen zoals Facebook of Instagram, moet u niet verwachten. Tenzij hier betalende campagnes aan gekoppeld zijn of u al een bekende webshop hebt, dan spreken we over een ander verhaal. Social media impact genereren op lange termijn.

Dit zijn enkele zaken waarop sociale media impact kunnen maken:

  • Algemene merkbekendheid & top of mind worden/blijven bij mensen. Door aanwezig te zijn op zoveel mogelijk plaatsen waar uw consumenten aanwezig zijn bouwt u aan uw merkbekendheid. Het zorgt er ook voor dat u top of mind blijft bij uw consumenten.
  • Versterkt uw brand imago: aanwezig zijn op sociale media kan uw imago een boost geven. Door goed gebruik te maken van deze kanalen toont u aan potentiële klanten dat u een betrouwbare onderneming bent, die de tijd neemt om te luisteren naar zijn/haar consumenten. Positieve reacties van mensen zal ook zorgen voor social proof.
  • Door het inschakelen van sociale media voor promoties/nieuwe product aankondigingen kan u een stijging realiseren in verkoop, zowel online als offline.
  • Idem voor traffic naar uw website: u bent nu ook vindbaar op andere kanalen waardoor de instroom van verkeer vergroot.

Er hangt natuurlijk veel af van hoe u deze kanalen inzet. Het is vanzelfsprekend dat op het einde van de rit een mooie, relevante afbeelding meer impact zal genereren dan een niet-relevante foto. De juiste kanalen op de juiste manieren activeren is de sleutel tot succes hier.

Meer te weten komen over social media? Bekijk dan zeker eens onze blog.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar