Als digitaal marketing bureau bouwen wij zelf geen websites. We begeleiden onze klanten wel in het traject (architectuur, partner zoeken, project management, kwaliteitscontrole… kortom volledige ontzorging) maar bouwen ze dus zelf niet.

WordPress freelancer vs. agency vs. buitenland?

Dat zijn vandaag toch de 3 meest voorkomende opties waaruit u kan kiezen. Moeilijke keuze! Een freelancer zal doorgaans pragmatischer te werk gaan en budgetvriendelijk zijn, maar u zal er meer tijd moeten insteken. Bij een agency komen dan weer extra ‘overhead’ kosten maar zal de website mogelijks op een meer solide basis worden gebouwd wat op lange termijn duurzaamheid geeft. Een oplossing zoeken in het buitenland kan, maar vraagt toch wel wat kennis en ervaring in samenwerken met buitenlandse teams. U zou niet de eerste zijn die iets totaal anders opgeleverd krijgt dan gevraagd.

Weet u wat u wil, heeft u een minimaal technische basis en tijd om één en ander op te volgen of bij te sturen? Ga dan zeker voor een freelancer. Heeft u weinig tijd, wenst u uw website later mogelijks op te schalen (meerdere talen, landen, ecommerce, community, etc.) ga dan voor een wordpress agency.

Welke WordPress ontwikkelaar kiezen?

In Oost-Vlaanderen werkten we reeds samen met volgende WordPress ontwikkelaars:

  • Bart Warrot (Freelancer WordPress) – www.webkampioen.be (Bart is tevens één van onze senior SEO marketeers)
  • Eeuwenaert (WordPress agency) – www.eeuwenaert.be (Wij ondersteunen Jürgen en zijn team met onze SEO diensten)
  • Karakters (WordPress agency) – karakters.be (Wij werken samen met Karakters op enkele project bij gemeenschappelijke klanten)

Zelf een WordPress website bouwen?

Dat is trouwens makkelijker dan u zou denken! Er bestaan websites zoals ThemeForest waarop u een kant en klare WordPress website kan kiezen en aankopen. Zo’n platformen bieden ook diensten aan als hosting, installatie & aanpassen van het platform, allemaal met kwaliteitsgarantie en perfect georganiseerd. Als u zelf van plan bent een WordPress website te bouwen, bekijk dan zeker eens deze handige tips.

Waarom zou u eerst een digitaal marketing bureau inschakelen?

Zoals geschreven: wij bouwen zelf geen websites maar begeleiden wel onze klanten in hun traject om tot een website te komen. We denken eerst na met de klant welke rol de website zal spelen in hun marketingmix, wat die website moet kunnen, nu en in de toekomst, en hoe dat ding er dan moet gaan uitzien. Dikwijls voeren we op voorhand al wat SEO studiewerk uit om heel gericht de structuur van de nieuwe website te gaan bepalen. Met al deze informatie zoeken we dan de juiste WordPress ontwikkelaars voor de klant binnen het beschikbare project. We zijn een beetje een architect die een aannemer zoekt en opvolgt.

Vanuit onze architectenrol vormen we het enige aanspreekpunt voor de klant, coördineren het project maar zorgen er vooral voor dat er reeds van bij het ontwikkelen van de website voldoende oog en aandacht is voor strategische elementen en de marketing-technische aspecten (SEO, google analytics, content structuur, call to actions, etc).

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar