Onder het moto ‘ik koop Belgisch’ zijn we uitermate trots om de digitale lancering van het Belgische modemerk Wright. te mogen ondersteunen. We ontwikkelden hiervoor slimme campagnes die op basis van data en segmentatie dé juiste doelgroep voor Wright aanspreken. Een effectieve marketingfunnel werd ontwikkeld waarbij we de doelgroep eerst introduceren op een zachte manier met het merk ‘Wright’ om daarna de nieuwe collecties voor te stellen en vervolgens over te gaan tot een commerciële propositie met conversie tot gevolg.

Daarnaast ondersteunen we ook het sales team van Wright bij het benaderen van boutiques. Ook hiervoor ontwikkelden we zeer lokale campagnes én een aangepaste marketingfunnel.

Het verhaal van Wright begon in 2020… Il faut le faire… in volle Corona-piek een nieuwe collectie én een webshop lanceren! Bewijst dat onze Belgische ondernemers niet stilzitten!

Tijd voor een korte babbel met Nathalie De Nil, general manager van CN Fashion en bezielster van Wright.

Hi Nathalie, jullie zijn al langer digitaal bereikbaar, maar vandaag lanceren jullie voor het eerst campagnes op sociale media en kunnen consumenten jullie stukken online bestellen. Maar kan je even toelichten waarvoor Wright. staat en voor wie jullie de collectie ontwerpen?

Wright is het oud Engelse woord voor Ambachtsman en Wright-Label is een mode concept met een missie. Wij brengen een tijdloze collectie voor een consument die waarde hecht aan kwaliteit en duurzaamheid.

Wright is is ontworpen voor de internationale vrouw die niet lokaal denkt en leeft. Ze laat zich dan ook niet beperken door geografische grenzen. Onze collectie is dan ook speciaal ontworpen voor stijlbewuste vrouwen van alle leeftijden met oog voor schoonheid en elegantie. Wij stellen deze vrouwen een complete Wright. garderobe voor met zorgvuldig ontworpen stukken die hedendaags zijn maar ook relevant zullen blijven na jaren.

Waar positioneert Wright. zich in het huidige mode-landschap?

Wij positioneren ons in het sub- en hogere marktsegment en beantwoorden aan de vraag van de consument naar kwalitatieve en tijdloze en dus ook duurzame producten. We selecteren hiervoor bijvoorbeeld een aantal stoffen die van een hoge kwaliteit zijn zodat ze lang kunnen meegaan.

Wij targeten een gediversifieerde groep – allen mogelijks zeer verschillend van elkaar, maar met een gemeenschappelijke appreciatie voor producten die vernieuwing en modernisatie suggereren en bovenal zijn ontworpen om snelle en trendgevoelige mode te overstijgen.

Naar welk modemerk kijk je zelf als mode-ondernemer op?

Er is natuurlijk een breed scala aan mode inspiratie op de huidige markt, maar ze volgen allemaal vrijwel hetzelfde stramien, dat is dat het allemaal heel snel moet gaan en elk seizoen er een nieuwe collectie moet klaarstaan. Voor mij is het heel belangrijk dat een kledingstuk tijdloos blijft zodat het duurzaam te combineren valt met speciale stukken zoals bijvoorbeeld een Dries Van Noten. Een kledingstuk dat zo mooi gemaakt is, dat het niets anders nodig heeft om het te verfraaien en doorheen de jaren relevant blijft. Dat is de toegevoegde waarde en daar streven we bij Wright-Label ook naar.

Vanwaar de stap richting e-commerce en hoe zien jullie de directe online verkoop samengaan met de verkoop via geselecteerde boetieks?

In een wereld waar alles sneller moet gaan en van op afstand willen we graag ook onze collectie online aanbieden aan onze klanten. Niet alleen omdat dat dan ook internationaal mogelijkheden biedt, maar ook om de visibiliteit van ons merk te maximaliseren zodat wanneer onze klanten naar een één van onze geselecteerde boetieks gaan, ze Wright kunnen herkennen. Niets gaat natuurlijk boven de ervaring om te shoppen, het materiaal te kunnen aanvoelen en de stuks te passen, maar naar visibiliteit en internationalisering is het een goede eerste stap.

Tot slot: welk advies zou jij vandaag aan startende ondernemers geven?

Stel mooie doelen, het hoeft niet altijd realistisch te zijn in the long term. Wees realistisch op de korte termijn maar durf ongeremd dromen zoals een kind en werk daar ook elke dag naartoe. Als ondernemer heb je een grote portie doorzettingsvermogen nodig maar als je er blijft in geloven dan ben je al heel ver.

Bekijk de volledige collectie op de website van Wright – https://www.wright-label.com

Super! Bedankt en veel succes…

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar