Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  • Yoast SEO wordt gelanceerd op Shopify: dankzij de enorme groei van Shopify, is Yoast SEO beschikbaar vanaf 18 januari 2022.
  • Tips om met content marketing het meeste uit je website te halen: hoe ga je in 2022 het beste om met jouw content? Lees hoe je je content marketing het beste in kunt zetten.
  • Meta verwijdert targeting opties voor specifieke gevoelige onderwerpen: vanaf 19 januari 2022 verwijdert Meta targeting opties met betrekking tot gevoelige onderwerpen. Tot 17 maart kunnen de meeste bewerkingen worden doorgevoerd.
  • Waarom vernieuwen van bestaande content nog steeds nodig is: geef je SEO een boost door bestaande content te blijven vernieuwen en updaten.
  • Haal in 2022 alles uit SEA: met bepaalde trends kun je je werkzaamheden als SEA-marketeer optimaal benutten.

Yoast SEO wordt gelanceerd op Shopify

Yoast SEO is vanaf 18 januari 2022 beschikbaar voor Shopify. Dit werd afgelopen dinsdag door het bedrijf bekend gemaakt. In tegenstelling tot de WordPress-versie van de app, kost Yoast SEO voor Shopify $19 per 30 dagen.

De reden waarom Yoast een Shopify-app lanceert: “Shopify groeit enorm. Het is niet meer dan logisch om een app te lanceren en te profiteren van de groei’’.

Bron: Search Engineland

Tips om met content marketing het meeste uit je website te halen

Content marketing is om meerdere redenen belangrijk voor jouw bedrijf en staat dan ook nooit stil. Hoe ga je in 2022 het beste aan de slag met jouw content? Hoe maak je dit verschil?

Een voorbeeld is om afbeeldingen en video’s te gebruiken. Vaak wordt gezegd: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dit gaat ook op voor je content marketing. Breng je tekst tot leven met de juiste afbeelding of video en zorg voor een krachtig verhaal.

Bron: Frankwatching

Meta verwijdert targeting opties voor specifieke, gevoelige onderwerpen

Vanaf 19 januari 2022 verwijdert Meta bepaalde targeting opties met betrekking tot gevoelige onderwerpen. Onderwerpen die zijn ingepland voor beëindiging zijn onder andere: gezondheid, seksuele geaardheid, religie, politieke overtuigingen, sociale kwesties enzovoort.

Tot 17 maart 2022 kunnen adverteerders de meeste bewerkingen op campagneniveau doorvoeren zonder dat dit gevolgen heeft voor de targeting. Ook overbodige targeting opties worden verwijderd.

Bron: Search Engineland

Waarom vernieuwen van bestaande content nog steeds nodig is

Met de dag wordt de strijd om hoge zoekresultaten steeds competitiever. Slimme strategieën zijn nodig om concurrenten voor te blijven. Het vernieuwen van bestaande content is een tactiek om SEO te stimuleren. Toch wordt deze aanpak vaak over het hoofd gezien of simpelweg vergeten.

Maar waarom is het nou zo belangrijk om naast het aantrekken van nieuwe klanten ook te blijven updaten? Hoe vernieuw je met succes bepaalde berichten? Aarzel niet om ons advies te vragen!

Voorbeeld: Hubspot verdubbelde de gemiddelde leads per maand door bepaalde berichten bij te werken.

Bron: Searchmetrics

Hou de kansen in de gaten om als SEA-marketeer je werkzaamheden optimaal te benutten. De vergroening van zoekmachines of het benutten van machine learning voor je Performance Max campaigns zijn enkele voorbeelden. Enkele SEA-trends in 2022:

Plant bomen terwijl je een zoekmachine gebruikt

Purpose driven zoekmachines zijn steeds meer opkomend. In 2022 investeert Microsoft steeds meer in duurzame zoekmachines en initiatieven en gaat steeds meer samenwerkingen aan. Onder andere met DuckDuckGo voor incognito zoekopdrachten.

First-party datatoekomst

Vorig jaar juni kondigde Google aan dat het vanaf najaar 2023 stopt met ondersteunen van third-party data. Doordat eerst de deadline op 2022 stond, geeft het adverteerders wat extra tijd om te werken aan een first-party datatoekomst waarbij privacy vooropstaat.

Maak meer koppen en beschrijvingen

RSA wordt vanaf 2022 standaard bij het opstellen van advertenties. De uitgebreidere tekstadvertenties (ETA) zijn vanaf juni 2022 verleden tijd. Het wordt was lastiger om advertenties op een bepaalde volgorde te zetten, maar het is wel mogelijk om koppen en beschrijvingen vast te zetten. Omdat het niet sterk wordt aangeraden door Google, gaan we ervan uit dat het algoritme de juiste combinaties kiest.

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar