Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Zeven waarschuwingen van Google om SEO-content hoog te houden: blijf uw concurrentie voor en stel e-mail notificaties in.
 • Kent u deze handige Spotify-functies al?: Muziekstreamingdienst Spotify heeft een aantal handige functies die u mogelijk nog niet kent.
 • Google test emoji’s in zoekadvertenties: een reeks kleine experimenten om gebruikers het merk of adverteerder te identificeren door middel van een emoji.
 • De magie van het woord ‘maar’: ‘maar’ wordt geassocieerd met iets negatiefs. Hoe wordt de insteek positiever?

Zeven waarschuwingen van Google om SEO-content hoog te houden

SEO en search marketing blijven een uitdaging. Wist u dat er slimme manieren zijn om de concurrentie voor te blijven?

De beste manier om overal bovenop te zitten en op de hoogte te blijven, is het instellen van e-mailnotificaties. Dit kan gaan over activiteiten op sociale media van concurrenten, nieuwe backlinks enzovoort.
Tegenwoordig biedt Google zelfs e-mailnotificaties voor zowel Google Analytics als Search Console. Waarom zijn deze nuttig?

Notificaties ontvangen van afnemend verkeer is essentieel voor organische zichtbaarheid. Een teken aan de wand dat SEO onderhoud nodig heeft. Google Analytics biedt een functie voor notificaties die melding maken als er iets gebeurt met uw traffic.

Log in op uw Google Analytics-dashboard > Aanpassing > Aangepaste waarschuwingen > Klik op “Aangepaste waarschuwingen beheren” > Klik op “NIEUW ALERT”

Bron: Search Engine Watch

Kent u deze handige Spotify-functies al?

Spotify staat inmiddels wel bekend als ‘s werelds grootste muziek streamingdienst. In september 2021 gaf 41% van de bevolking aan de app te hebben geïnstalleerd. Spotify blijft hoe dan ook voorlopen op haar concurrenten, maar bent u – als Spotify gebruiker – behalve muziek luisteren ook bekend met enkele van onderstaande functies?

 1. Zoekopdracht invoeren
  Net zoals bij Google is het ook bij Spotify mogelijk exacte zoekopdrachten in te vullen. Bijvoorbeeld genre, jaar van uitgave, album, bandnaam enzovoort.
  Bent u bijvoorbeeld op zoek naar popmuziek uit de 90’s? Typ dan in: ‘genre: pop year: 1998’. Dit kan natuurlijk ook met hiphop, reggae enzovoort.
 2. Terugkijken in de luistergeschiedenis
  Bent u op zoek naar een specifiek nummer die u maanden geleden had beluisterd? Het is mogelijk om tot vier maanden terug te zoeken naar nummers die u heeft geluisterd. Klik op uw home-scherm en vervolgens op het klokje.
 3. Koppel Spotify en Shazam
  Kent u de muziekherkennings-app Shazam? Een app waarmee u de titel en artiest kan achterhalen door een geluidsfragment op te nemen. Het is mogelijk om Shazam en Spotify aan elkaar te koppelen. Als Shazam een nummer herkent, is het mogelijk om het nummer direct te voegen aan een afspeellijst. Hij kan zelfs automatisch onder het kopje ‘Mijn Shazam-nummers’ staan.
 4. Start een privé-sessie
  Via ‘Friend Activity’ kunnen al uw vrienden zien wat u via Spotify aan het luisteren bent. Is dat voor u niet nodig? Dan is een ‘Private Session’ ook mogelijk. Dit kan via het tandwiel, instellingen, naar beneden scrollen, klikken op sociaal (of social). Bij Private Session zet u het schuifje aan.
 5. Nummers in elkaar laten overlopen
  Zin in een DJ-vibe? Het is ook mogelijk om automatisch nummers in elkaar te laten overlopen. Dit kan via tandwiel, instellingen en afspelen. U kiest in hoeveel seconden (tussen 0 en 12) u muziek laat overlopen. Blijft ook een kwestie van smaak natuurlijk.

Bron: Frankwatching

Google test emoji’s in zoekadvertenties 

Darcy Burk van Burk Digital Factory zag onlangs een pizza-emoji in een zoekadvertentie voor Uber Eats en plaatste de screenshot op Twitter. Ginny Marvin – Ads Product Liaison van Google – bevestigde dat ze momenteel bezig zijn met testen van deze emoji’s in zoekadvertenties.

‘’Dit maakt deel uit van een reeks kleine experimenten om gebruikers te helpen met het identificeren van het merk of de adverteerder die is gekoppeld aan de zoekadvertenties voor een bepaalde zoekopdracht’’, aldus Ginny.
Echter is het in strijd met het advertentiebeleid van Google, maar zij denken dat het de moeite waard is om te testen.

Bron: Search Engine Roundtable

De magie van het woord ‘maar’

Het woord ‘maar’ kent een negatieve associatie in ons onbewuste brein. Zegt bijvoorbeeld een potentiële nieuwe werkgever dat het sollicitatiegesprek goed ging en vervolgt zijn zin met een ‘maar’? Dan verwacht u waarschijnlijk automatisch na deze ‘maar’ slecht nieuws.

Begint u weleens slecht nieuws met een compliment? Eigenlijk wordt het compliment meteen ontkracht door die ene ‘maar’.

Hoe kunnen we ‘maar’ toch iets positiever insteken? Dat is de zinsopbouw volledig omgooien:

 • ‘Ik zie geen heil in een tweede date, maar ik heb wel genoten.’
 • ‘We kiezen toch voor een andere kandidaat, maar bedanken u voor uw interesse.’
 • ‘De film duurde te lang, maar er werd waanzinnig goed geacteerd.’

Voelt en ziet u het verschil?

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar