Geen idee wat een blended marketingteam is? Lees dan eerst even dit…

Een team hoeft er niet in één keer te staan met álle toeters en bellen. U dient steeds te starten vanuit de basisbehoefte: urgent (help… ik heb in een mooie website geïnvesteerd, maar ik krijg geen bezoekers… en dus ook geen leads of verkoop) of minder urgent (op de planning over 3 maanden staat de lancering van een nieuw product of dienst en het wordt tijd te denken aan het digitaal lanceringsplan). Een blended team bouwt u niet in één dag, net zomin als  u een intern marketingteam op één dag “up and running” hebt.

Alles vertrekt vanuit uw digitale marketingstrategie. Zonder een duidelijk doel (bij voorkeur S.M.A.R.T.) werkt geen enkele marketingaanpak, hoe goed het marketingteam ook is.

Uw strategie dicteert welke kanalen moeten worden ingezet om de doelstellingen te bereiken, welk budget beschikbaar is en wat daarmee moet gebeuren. Op basis daarvan kan u onderzoeken welke expertise nodig is op welk niveau:

  • Gaat u eerst aan de slag met senior experten om de basis goed te krijgen of starten we op met junior experten om de kosten te besparen (meer trial en error)?
  • Gaat uw interne marketeer (als die er is) het aansturen van externen zelf opnemen en welke begeleiding heeft hij/zij daarbij nodig?
  • Heeft u één specifieke expertise nodig of moeten er verschillende disciplines samen werken om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken?
  • Is het project meertalig? Heeft u experten nodig in specifieke talen?
  • Heeft u experten nodig op korte termijn, op lange termijn, voor een eenmalige opdracht of voor een langlopende opdracht?

Met al deze factoren dient u rekening te houden bij het op- en inrichten (en voortdurend bijsturen, want ah ja… blended teams dat betekent flexibiliteit) van uw marketingteam en uw digitale marketingaanpak.

Ook interessant om lezen…

En nu?

Hoezee! Het marketingteam dat uw project gaat opvolgen staat er! Bedankt en salut? Neen! Vanuit het management dient er een een continue wisselwerking tussen alle teamleden – intern en freelancers – te worden gefaciliteerd en opgevolgd, u dient de kwaliteit te bewaken, de resultaten te challengen en de way of working voortdurend te evalueren… aan elk team of project dient er een “architect” de teamactiviteiten in goede banen te leiden!

Maar vergeet zeker ook niet het administratieve aspect te organiseren: externe profielen betekent meer administratieve rompslomp: contracten, verzekeringen, facturen e.d.

Bijsturing

Het grote voordeel van een blended marketingteam is de flexibiliteit: het digitale marketinglandschap wijzigt voortdurend! Vandaag is het Facebook, morgen TikTok en overmorgen OnlyFans… uw team moet meekunnen.

Een blended marketingteam zal u in staat stellen op relatief korte termijn expertise uit te halen en nieuwe in te schuiven wat u een enorme flexibiliteit en dus snelheid geeft.

Geen tijd? Geen kennis? Maar wel behoefte?

Als snelgroeiende organisatie maakt bovenstaande activiteit en dus alles wat daarbij komt kijken doorgaans geen deel uit van uw kerntaken. Daarom stellen we ons als partner voor onze klanten op als architect. En net als architecten van huizen kennis hebben van bouwstijlen en materialen heeft ons intern team van digitale growth experten een gedegen 15+ jaar ervaring in het bouwen en aansturen van interne, externe én blended marketingteams. We ondersteunen onze klanten dan ook in het zoeken, screenen, onboarden en opvolgen van freelancers en marketingprofielen. Bovendien bundelen wij volume, waardoor we doorgaans ook goedkopen kunnen inkopen.

Meer weten? Neem zeker eens vrijblijvend contact op.


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Author

marketeer met een passie voor operations, getting the dings done, foodie, moeder van 2 puberzonen, loper en wandelaar al van vòòr covid-19

Schrijf een commentaar