Nog een goede maand en de vakantieperiode is aangebroken! Zowel in grote als kleine ondernemingen zorgt dit gedurende enkele maanden voor een lagere omwentelingssnelheid: collega’s zijn op vakantie, leveranciers reageren trager en ook nieuwe klanten vinden wordt moeilijk door een gebrek aan businessevents.

U kan er zich als ondernemer in frustreren (zoals ik) of op zoek gaan naar de opportuniteiten… Want die zijn er wel, het is alleen een kwestie van ze te spotten en er op de juiste manier op in te spelen. Ik geef alvast graag een voorzet…

Jobs, jobs en jobs…

De zomerperiode is voor veel werknemers een periode van welverdiende vakantie… maar ook een moment om even stil te staan bij de eigen carrière, niet zelden gestimuleerd door het tussentijdse evaluatiegesprek in juni.

Google trends leert ons dat telkens in augustus en januari het zoekvolume naar vacatures en jobs significant toeneemt.

Weet dus dat heel wat Belgen in juli hun huidige job evalueren en al dan niet beslissen om minstens op zoek te gaan naar een alternatief. Het kan dus zeer interessant zijn om net dan in die periode (juli/augustus) eRecruitment campagnes uit te zetten en de zichtbaarheid van uw vacatures, maar ook van uw employer branding content maximaal te verhogen. Uiteraard kunnen we daarbij helpen!

Belgen in het buitenland!

De Belgen ondernemen jaarlijks zo’n 5 miljoen buitenlandse vakanties, waarvan het merendeel in de zomer. Volgens TUI gaan de meeste Belgen naar Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland & Griekenland.

Het interessante is dat u deze Belgen in het buitenland makkelijk kan geo-targetten met uw campagnes en mogelijks daardoor heel wat concurrentie ontwijkt, waardoor uw CPC lager wordt en de performantie en return van uw campagnes hoger.

Als u het echt goed wilt doen, speelt u met uw boodschappen en creatie voor deze doelgroep in het buitenland ook maximaal in op hun vakantiebeleving. U moet eens proberen voorstellen dat uw doelgroep zich ergens aan een zwembad of strand in de zon bevindt en op sociale media of via een nieuwsbrief uw boodschap ontvangt. Hoe dichter uw communicatie bij die vakantiebeleving ligt, hoe effectiever uw campagne.

Afhankelijk van de doelgroep die u wenst te bereiken kan u er ook voor kiezen om Belgen te targetten die zich in bepaalde hotels bevinden (bv. high-end exclusieve hotels vs. massa-hotels).

Events & festivals

Niet alleen in het buitenland, maar ook in België troepen heel wat mensen samen op hetzelfde moment op dezelfde plek. Ook hier kan u hyperlocale targetting toepassen voor uw campagne.

Maar evenementen lenen zich uitermate goed om uw doelgroep te activeren, bijvoorbeeld door een guerrilla-wedstrijd te lanceren… “Zoek voor 20u vijf vrouwen op de Gentse Feesten met een roze t-shirt en win…” of “de meest gekke foto op Tomorrowland maakt vandaag kans op een VIP ticket volgend jaar”

Het voordeel van digitale marketing is dat u deze events makkelijk kan (mis-)bruiken zonder toestemming van die events.

Voor weerman spelen

Het weer in België is onvoorspelbaar! Maar u weet intussen dat u uw campagnes onmiddellijk aan/uit/minder/meer kan zetten. Voor sommige sectoren kan het interessant zijn om op een mooie dag het campagnebudget maximaal te verhogen, voor andere net weer het omgekeerde… en hier dagelijks mee te spelen.

Ook kan u op voorhand advertenties maken die inspelen op slecht of goed weer.

Nogmaals: hoe dichter uw communicatie staat bij de context en gemoedstoestand van uw doelgroep, hoe effectiever uw campagne!

Komkommertijd

Tijdens de zomermaanden gaat zowat het hele ambtenarenapparaat, de overheid en de politiek in een soort ralenti-modus. Vooral de politici slagen er dan wonderwel in om even geen nieuwe nieuwsfeiten te plegen en de media dient noodgedwongen over te schakelen naar nog minder interessante berichtgeving…

Aangezien de krant wel gevuld moet worden is de media op zoek naar content. Dit vormt een ideale opportuniteit om uw boodschappen op de radar te zetten en via een goed geschreven persbericht de media te halen… wat dan weer goed is voor uw merkautoriteit.

Minder concurrentie

We kunnen er niet omheen: tijdens de zomer worden er heel wat campagnebudgetten teruggeschroefd. Iedereen heeft daarvoor wel zijn of haar reden, alleen betekent dit wel dat er daardoor een pak minder concurrentie is op de advertentiemarkt en adverteren dus (tijdelijk) goedkoper wordt. Het kan dus een budgettair window-of-opportunity zijn om toch volop uw doelgroep te bereiken. Dit hoeft misschien niet met een conversie of lead campagne, maar eerder wel met een pure branding campagne?

Voorbereiding najaar

De zomermaanden vormen ook het ideale moment om uw najaar voor te bereiden:

  • Schrijven van wat content
  • Opstellen van uw commerciële kalender voor het najaar
  • Bepalen van campagnespeerpunten
  • Evaluatie van het voorjaar

Voila… zo heeft u toch al wat voorzetten om het maximale uit de zomermaanden te halen! Maar vergeet ook vooral niet voldoende vakantie te nemen… want het najaar belooft nog drukker te worden! Neem gerust even contact op als u hulp nodig heeft bij bovenstaande.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar