Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

Uw hapklare digital marketing recap van de week.

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. De max!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 1. Wijziging in feed-algoritme van LinkedIn  – Krijg meer gepersonaliseerde en relevante content te zien door uw instellingen te optimaliseren.
 2. Nieuwe update Google Ads – Gebruik klantenmatch-lijsten om uw smart-bidding strategie te optimaliseren.
 3. Wijzigingen in XML-sitemapstandaarden – Google wil op een gewijzigde manier informatie over de afbeeldingen en video’s op uw website.
 4. TikTok Pulse – Nieuwe advertentiemogelijkheid voor merken op TikTok.
 5. Afbeeldingen optimaliseren – Enkele tips.

Welke wijzigingen heeft LinkedIn doorgevoerd in het feed-algoritme?

LinkedIn-gebruikers kunnen wel al eens klagen over de irrelevante content die ze tegenkomen op hun feeds en daar wil LinkedIn iets aan doen met hun nieuwe wijzigingen.

De update van het feed-algoritme zorgt binnenkort voor een meer gepersonaliseerde en relevante ervaring voor elke gebruiker. Tegelijkertijd wil het verder zinvolle gesprekken en betrokkenheid tussen de gebruikers genereren. We overlopen hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Meer controle over feed content

We krijgen meer controle over de samenstelling van onze feed! LinkedIn geeft ons binnenkort de mogelijkheid om bepaalde inhoudscategorieën die ons niet interesseren, te blokkeren. Er komt een optie waar u: “Ik wil dit niet zien” kan aanduiden. Zo kan u de content van bepaalde auteurs minimaliseren. Daarnaast kunt u kiezen om de hoeveelheid politieke inhoud te beperken. Momenteel zit deze functionaliteit nog in de testfase.

Minder irrelevant nieuws en update

Uw feed zal opgebouwd worden uit gerichte updates van uw netwerk en dus meer prioriteit geven aan berichten en acties die u waardevol vindt. Polls die niet relevant zijn worden ook niet meer getoond. Deze polls zullen gefilterd worden op basis van feedback.

LinkedIn zal nu meer content tonen zoals:

 • Berichten, video’s en andere content die de gebruiker relevant vindt
 • Kansen voor authentieke gebruikers
 • Veilige en productieve gesprekken die voldoen aan de richtlijnen van de community

Wat LinkedIn minder zal tonen is content van lage kwaliteit die vraagt om interacties. LinkedIn zal dus minder content tonen zoals:

 • Politiek georiënteerde berichten
 • Nutteloze updates
 • Waarschuwingen (U zal niet langer elke keer gestoord worden wanneer één van uw connecties een nieuwe job heeft)
 • Clickbait-berichten
 • Polls van onbekende mensen

Wat kan deze LinkedIn update voor uw bedrijf betekenen?

U zal niet langer “growth hacks” kunnen gebruiken om een groot publiek aan te trekken. Maar u zal zich vanaf nu moeten focussen op het creëren van hoogwaardige content die betrokkenheid stimuleert. Bron: Searchenginejournal

Google Ads-automatisering wordt steeds slimmer: meer manieren om klantenmatch-lijsten te gebruiken

Binnen Google Ads zal er meer gebruik worden gemaakt van klantenmatch-lijsten. Hoe? Deze lijsten kunnen binnenkort gebruikt worden binnen uw smart bidding strategie en/of ze kunnen geoptimaliseerde targeting ondersteunen. De uitrol hiervan is voorzien voor Q2 van 2022.

Wat moet u doen als u dit niet wil?

Wilt u niet dat klantenmatch-lijsten worden gebruikt bij uw smart bidding, kies er dan voor om u af te melden op advertentieaccountniveau. U gaat naar ‘Accountinstellingen’ – ‘Klantenmatch’ en vink aan ‘Alle klantenmatch-lijsten gebruiken in Slim bieden of geoptimaliseerde targeting uit’. Daarnaast kan u ook lijsten verwijderen die u niet in de targeting wilt opnemen.

Wat is hier voordelig aan?

Door het feit dat u zich moet afmelden, moet u even bewust nadenken of de juiste klantenmatch-lijsten gebruikt worden.

Bron: Searchengineland


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Een nieuwe update van Google: wijzigingen in XML-sitemapsstandaarden

Omdat Google niet langer bepaalde vormen zoals beeld- en videometadata ondersteunt, zijn er enkele wijzigingen aangebracht gericht op XML-sitemaps. Er worden bijvoorbeeld geen bijschriften, titels en licentie-informatie meer over afbeeldingen gelezen. Het voordeel hiervan is dat bestanden een stuk kleiner, sneller en gemakkelijk te generen zijn.

Dat is toch vreemd, vindt u niet?

Geen paniek. Google kan nog steeds belangrijke info uit afbeeldingen en video’s halen door bijvoorbeeld structured data uit de content te gebruiken. Dat is een stuk efficiënter dan extra info in sitemaps te bundelen.

Bron: Yoast

Nieuwe advertentiemogelijkheid: TikTok Pulse!

Wist u dat u op het populairste sociale-mediaplatform ‘TikTok’ kan adverteren? Recent heeft TikTok plannen aangekondigd voor een contextuele advertentie-mogelijkheid. Deze optie moet adverteerders naar het platform lokken door hen de mogelijkheid te geven om de content van hun merken te laten zien naast de beste video’s op TikTok.

TikTok Pulse: wat is het?

TikTok Pulse stelt contentcreators in staat om advertentie-inkomsten te delen door ze 50-50 te verdelen. Deze nieuwe feature helpt niet alleen contentcreators, maar biedt adverteerders ook een meer ‘merkveilige’ omgeving voor hun content, net zoals Youtube.

Voordelen?

Door TikTok Pulse stimuleert u betrokkenheid én het vertrouwen in het meten van merkgeschiktheid. Door te adverteren in Pulse verschijnen merken in de top 4% van alle video’s van TikTok in 12 categorieën. Die categorieën zorgen ervoor dat u in contact komt met de doelgroep die u wenst.

Dit zijn enkele voorbeelden van categorieën:

 • Schoonheid
 • Mode
 • Koken
 • Gamen

Hoe zorgt TikTok ervoor dat uw inhoud bij de topcontent wordt weergegeven? Dat doet het door een intern gemaakte ‘inventory filter’. Die filter zorgt ervoor dat TikTok Pulse-advertenties enkel naast geverifieerde content wordt weergegeven.

Toelatingseisen?

Individuele contentcreators met ten minste 100.00 volgers komen in aanmerking voor deze feature. Meer informatie over TikTok Pulse is er nog niet.

Wanneer wordt het gelanceerd?

TikTok pulse wordt in juni opengesteld voor Amerikaanse adverteerders. In de herfst van 2022 wordt uitbreiding naar andere landen verwacht.

Bronnen: Searchenginejournal & SearchengineLand & Techcrunch

Hoe kunt u afbeeldingen optimaliseren?

Wilt u dat uw website sneller laadt? Dan start u best (onder andere) met uw afbeeldingen te optimaliseren. Heeft u geen idee hoe dat moet? Geen probleem! Wij geven u een paar tips!

 1. Geef uw afbeeldingen de juiste afmetingen

Kies de juiste hoogte en breedte voor uw afbeeldingen. Dat kan soms ingewikkeld zijn omdat er heel veel verschillende schermformaten en resoluties bestaan. Maar laat uw browser nooit de afbeeldingen zelf bijsnijden, dan wordt de downloadtijd uiteindelijk langer dan nodig.

Hoe kan u afbeeldingen met een fout formaat vinden? U ziet dit in de ‘Properly sized images’ onder ‘Opportunities’ in het ‘PageSpeed Insights report’. Eenmaal u weet waar de afbeeldingen die groter zijn dan normaal zich bevinden, kunt u het probleem oplossen door responsieve afbeeldingen te gebruiken.

 1. Gebruik het beste afbeeldingsbestandsformaat (Image file format)

Er bestaan verschillende formaten voor afbeeldingen zoals: PNG, JPEG of webP. Wist u dat het bestandsformaat een grote invloed heeft op de bestandsgrootte? Maak dus de juiste keuze! Aan elk formaat zijn er voor- en nadelen. JPEG en webP hebben meestal een kleine bestandsgrootte, hoewel de kwaliteit van de afbeelding dan minder is. Door deze bestandsformaten te kiezen, zal de snelheid van uw website wel verbeteren.

Hoe kunt u weten of uw website beter een ander afbeeldingsformaat zou kiezen? Ga naar het gedeelte ‘Server images in next-gen formats’ in het ‘PageSpeeds Insights report’. Dit rapport bevat afbeeldingen die kunnen worden geconverteerd naar een efficiënter bestandsformaat.

 1. Download afbeeldingen in de juiste volgorde

Google raadt aan om de volgorde waarin webpagina’s worden gedownload correct te bepalen. De volgende download volgorde wordt geadviseerd door Google:

 • Hoofdafbeeldingen bovenaan de pagina (aka “hero images”)
 • Ander afbeeldingen boven de vouw
 • Afbeeldingen net onder de vouw

Raadpleeg het ‘PageSpeed Insight report’ om te detecteren of uw website de afbeeldingen efficiënt laadt. In het gedeelte ‘Defer offscreen images’ ziet u een lijst met afbeeldingen die na andere afbeeldingen worden geladen.

 1. Elimineer afbeeldingen Cumulative Layour Shift (CLS)

CLS verwijst naar gevallen waarin content op een pagina van de ene plaats naar de andere wordt verplaatst tijdens het laden. Dit probleem is niet enkel te wijten aan afbeeldingen maar toch kunnen ze bij onjuist gebruik bijdragen aan het de laadsnelheid van uw website.

U kan dit probleem makkelijk herkennen door naar bewegingen te zoeken tijdens het laden van een pagina maar gelukkig zijn er ook verschillende tools om dit te meten.

 1. Comprimeer afbeeldingen op de juiste manier

Als u afbeeldingen op de juiste manier comprimeert dan behoudt u de gewenste beeldkwaliteit. Om een kwaliteitsfactor te vinden kan u best de comprimeerde afbeelding vergelijken met de niet gecomprimeerde. Google raadt de site Squoosh.app aan om dit uit te zoeken.

Het gedeelte ‘Encode Images Efficiently’ in het ‘PageSpeed Insights report’ kan gebruikt worden om afbeeldingen te detecteren die een compressie-optimalisatie nodig hebben.

Bron: Searchenginejournal

Ook interessant om lezen…
Author

Schrijf een commentaar