Google voert voortdurend updates uit aan zijn algoritme. Afhankelijk van het type update is er veel of weinig impact en situeert de impact zich enkel in een bepaalde sector of voor een bepaald type website, remember de Google Medic update?

Soms merkt u dat uw SEO bezoekers enorm fluctueren van dag tot dag: waarschijnlijk vond er dan recente een significante update plaats. Het is belangrijk uw SEO resultaten te toetsen aan deze Google updates zodat u niet nodeloos energie verspilt in het achterhalen van een drop of stijging in organisch verkeer of net wel versneld tot actie over kan gaan.

Om u het leven makkelijker te maken kan u op deze pagina een Google SEO Sensor van Semrush raadplegen: een soort monitor die de bewegingen in het Google algoritme opvolgt en visualiseert. Bij weinig volatiliteit vond er recent geen update plaats, bij hoge volatiliteit is er iets aan de hand.

SEO Sensor Algoroo

Een andere SEO sensor is Algoroo. Zij monitoren een selecte aan zoekopdrachten en detecteren fluctuaties op hun rankings. Op basis van deze fluctuaties leiden ze af of er iets werd gewijzigd aan het Google algoritme.

Aanbevolen artikel  Google expert: hoe reageert u best op de Medic Update?