Neurowetenschappers aan de University of Toronto slaagden er in 2018 reeds in AI en hersenscans te combineren, met uitzonderlijke resultaten. Ze kunnen namelijk gedachten visueel reconstrueren. Hoewel gelijkaardige tests al eerder werden uitgevoerd, kwam men nog nooit tot zo’n gedetailleerd en complex resultaat.

Welke doorbraak in AI bereikten wetenschappers onlangs?

De proefpersoon kreeg verschillende reeksen afbeeldingen te zien. Daarbij werden hun hersengolven vastgelegd met een EEG, oftwel elektroencefalogram, en achteraf geanalyseerd met slimme algoritmes. Die algoritmes legden dan verbanden tussen de gezichtsfoto’s uit de reeks en de registratie van de visuele waarneming van de foto’s. Zo konden ze uiteindelijk vaststellen naar welke foto de proefpersoon keek zonder de specifieke afbeelding te kennen.

Bovendien konden ze aan de hand van die gegevens ook het gezicht op de foto waar de proefpersoon naar keek reconstrueren. Dat gebeurde nog nooit eerder zo accuraat. Eerder kon gelijkaardige technologie wel al eenvoudige gegevens zoals cijfers reconstrueren.

Hoe kan het gebruikt worden in de digitale marketing?

Binnen de digitale marketing kan deze nieuwe doorbraak meer teweegbrengen dan u denkt. Sinds haar conceptie in 2002 is neuromarketing uitgegroeid tot een waardevolle theoretische basis voor alle marketingvormen. Aan de hand van hersenscans bij selecte groepen slaagt de bijzondere theoretische marketingvorm erin heel accuraat resultaten van producten en advertentiecampagnes te voorspellen bij het grote publiek, uiteraard in combinatie met andere vormen van research. Die resultaten zullen in de toekomst nog veel accurater worden met AI.

Voice search & machine learning

Steeds meer consumenten gebruiken stemgestuurde zoekopdrachten om informatie te vinden. De algoritmes die deze zoekopdrachten interpreteren vormen vandaag een zeer concreet en toegepast voorbeeld van hoe A.I. en machine learning ons consumentengedrag en dus onze marketingaanpak beïnvloed.

Aanbevolen artikel  Rekruteren met artificiële intelligentie?

Maar hoe groot is de impact van ‘voice search’ nu echt? Is het echt zo een grote revolutie? En welke stappen kan u ondernemen om klaar te staan voor wanneer het écht doorbreekt?

We schreven hierover een interessante white paper die u hier gratis kan downloaden.

Hoe kan u uw Google campagnes schalen & optimaliseren met A.I. en machine learning?

Bij organische optimalisatie van websites (SEO) houden we al enkele jaren rekening met de invloed van A.I. bij het bepalen van Google rankings en interpreteren van content, maar ook bij betaalde campagnes zoals Google Adwords in al zijn varianten wordt meer en meer gebruik gemaakt van A.I. om veel accurater en sneller een campagne te beheren en vooral te optimaliseren. Deze technologie zorgt voor een beter campagneresultaat, maar vooral voor een daling in managementoverhead van uw campagne. Lees de volledige blogpost hier.