A.I. is hot, dat valt niet te ontkennen. Ook binnen het content marketinglandschap vindt A.I. zijn plaats. Artificiële intelligentie hoeft geen bedreiging te vormen voor content marketeers, het kan namelijk ook een bijzonder handig instrument zijn. Hoe kan A.I. u helpen met uw content creatie?

A.I. kan u inspireren: Heeft u wel eens writers block gehad? Heeft u soms inspiratie nodig voor nieuwe onderwerpen om over te schrijven? A.I. kan u hiermee helpen. Met de HubSpot content strategy tool bijvoorbeeld krijgt u inspiratie en de mogelijkheid om uw topic clusters samen te stellen. Deze suggesties zijn gebaseerd op data over de concurrentie de relevantie van het onderwerp. Daarnaast laat de tool u toe om de prestatie van uw clusters op te volgen in één dashboard. Tools als CoSchedule’s headline analyzer daarnaast, kunnen u helpen om titels te schrijven die uw doelpubliek prikkelen.

A.I. kan content voor u schrijven: Hoewel A.I. niet snel de rol van copywriter volledig zal overnemen, kan het wel helpen om het proces van copywriting te versnellen. Er zijn ondertussen meerdere tools op de markt die u hiermee kunnen helpen. Wil u bijvoorbeeld data omzetten in een stukje content? Natural Language Generation (NLG) software doet dit simpelweg voor u.

A.I. kan u helpen met de controle van uw tekst: Niet alleen zijn er tools die spellingscontrole een stuk eenvoudiger maken, er zijn ook tools die suggesties geven hoe u de tekst leesbaarder en SEO-vriendelijker kunt maken. Redactie wordt zo een stuk eenvoudiger!

A.I. laat u toe te personaliseren: U kunt nu gepersonaliseerde landingspagina’s of productpagina’s maken met behulp van artificiële intelligentie. A.I. kan het gedrag en de voorkeuren van de gebruiker opvolgen. Op deze manier worden verschillende doelgroep segmenten opgebouwd die gebruikt worden om unieke content te laten zien aan ieder type gebruiker. Tools zoals OneSpot, Granify, CaliberMind en Personyze gebruiken bijvoorbeeld machine learning om relevante content aan te bieden die de betrokkenheid en conversies stimuleren.

Aanbevolen artikel  Moet ik nog meta keywords gebruiken?

A.I. helpt u efficiënter te zijn: A.I. is een onderdeel van verschillende marketing automation tools zoals bijvoorbeeld HubSpot. Marketing automation software helpt uw marketingteam om tijdrovende taken te automatiseren. Maar deze software bevat ook uiterst interessante machine learning. Deze tools helpen u o.a. om aan lead scoring te doen, uw ingestelde content te laten verschijnen op basis van een bepaald gedrag en meer.

A.I. kan grafisch materiaal ontwikkelen: Een logo of ander grafisch materiaal ontwerpen was nog nooit zo snel en eenvoudig als met de A.I. gedreven applicatie Brandmark.Magisto en Prisma zijn bovendien twee andere applicaties die gebruik maken van artificiële intelligentie om uw foto’s en video’s te bewerken.

A.I. kan uw content creatie proces met andere woorden een stuk efficiënter maken! Er zijn ondertussen meer dan honderden tools op de markt, zowel betalend als gratis, waar u uit kunt kiezen. Ga zelf eens op zoek naar tools die het beste aansluiten bij uw verwachtingen en ga ermee aan de slag. U zal versteld staan van de resultaten.