Wilt u een beter overzicht van uw concurrenten in de markt? SEMrush biedt verschillende tools om uw concurrenten te ontdekken. Waar vindt u deze tools?

U kan op 6 verschillende plaatsen in SEMrush te weten komen wie uw concurrenten zijn:

  1. Organic Research Competitors: wanneer u uw eigen domein invult in deze tool, krijgt u een tab competitors te zien. Daar vindt u een overzicht van concurrenten die op dezelfde keywords ranken als uw website.
  2. Backlink Analytics: ook hier vult u uw domein in en krijgt u een tab competitors te zien. Hier worden de concurrenten weergegeven die dezelfde refererende links bevatten als uw website.
  3. Advertising Research: hier weer dezelfde werkwijze als bij de vorige tools, maar bij de Advertising Research tool ontdekt u websites die met u strijden om een plaatsje tussen de advertenties in Google.
  4. PLA research: vult u hier uw domein in, dan vindt u in het competitors rapport de websites die met u concurreren in de Google Shopping resultaten.
  5. Position Tracking: wanneer u uw position tracking heeft opgesteld en keywords opvolgt, krijgt u ook automatisch een concurrentie analyse van SEMrush. Deze vindt u onder de tab “Competitors Discovery”. Zelf kan u trouwens ook concurrenten toevoegen in uw position tracking voor een eenvoudige vergelijking.
  6. Market Explorer: wilt u een ruimer zicht op uw concurrenten? Gebruik dan de Market Explorer tool. Hier wordt traffic data gebruikt om een lijst op te stellen van uw concurrenten.

Zoals u al leest, kan u enorm veel relevante informatie over uw concurrenten halen uit SEMrush. We raden dan ook ten zeerste aan hier mee te testen, oefenen, spelen om een mooi overzicht te krijgen van uw positie in de markt.

Aanbevolen artikel  Neil Patel geeft 7 concrete tips om beter te scoren

Nadat u uw concurrenten heeft ontdekt, is het de bedoeling om deze te gaan analyseren en te kijken waar zij het beter doen dan u. Op basis van die analyse kan u uw website en marketing strategie gaan optimaliseren.

Kriebelt het om uw concurrenten te leren kennen? Probeer SEMrush gratis uit!

SEMrush eens gratis uitproberen? Dankzij ons partnership met SEMrush kan u vandaag een gratis pro-account starten. Meer informatie vindt u hier!