Wilt u weten hoeveel woorden u moet schrijven om een goede SEO-pagina te maken? Daar kunnen we helaas geen duidelijk antwoord op geven. Volgens de ene partij moet uw pagina meer dan 1000 woorden bevatten om in de zoekresultaten te verschijnen. Volgens een andere partij volstaan 600-700 woorden.

Wat is het nu?

Eigenlijk moet u niet kijken naar de hoeveelheid tekst op uw SEO-pagina, maar naar de inhoud van de tekst. Elk bedrijf is namelijk anders. Naar gelang de producten die u verkoopt of de diensten die u aanbiedt, zal u een andere hoeveelheid content produceren. Sommige producten vragen veel uitleg of over sommige diensten valt er veel te vertellen. Dat is niet in elk geval zo.

De kwaliteit van uw content is veel belangrijker dan de lengte ervan. Op basis van de kwaliteit zal Google kijken of u het juiste antwoord geeft op de zoekvraag, zal Google uw expertise hoger inschatten en zullen lezers sneller geneigd zijn uw merk te vertrouwen.

Als we er echt een cijfer op moeten plakken, raden we aan te mikken op minstens 300 woorden. Dit zorgt ervoor dat u pagina wat body heeft en dat u de ruimte heeft om kwalitatieve content te schrijven. Of uw pagina 300 woorden bevat of 1300, zal echter geen verschil maken in uw plaats in de zoekresultaten. Het gaat erom dat de inhoud van de pagina relevant is.

Wilt u meer weten over het schrijven van goede copy en kwalitatieve content? Lees dan onze artikels over A.I.D.A. copywriting en het maken van een goede landingspagina.

Aanbevolen artikel  Google update B.E.R.T.