We gaan u niet lastig vallen met nodeloos gepalaver over het virus, de situatie is ernstig genoeg en u heeft ongetwijfeld andere zorgen!

Maar we willen u wel enkele concrete tips meegeven hoe u uw (digitaal) marketingbeleid kan aanpassen aan de huidige context die het virus creëert.

Boven alles: hou het hoofd koel, focus en onderneem actie!

Stuur uw campagnebudgetten bij

De economie zal en gaat komende dagen en weken vertragen, het aankoopgedrag van elk type consument gaat bijgevolg wijzigen. Consumenten zullen blijven zoeken naar producten en diensten op het internet, de kans dat ze nu ook effectief gaan kopen of contact opnemen is eerder klein. Wij raden aan om op korte termijn uw campagnes op een laag pitje te zetten en dit budget later of met een andere focus te spenderen.

Pas zeker op met campagnes die automatisch door de A.I. algoritmes van Google, Facebook, Adroll of andere platformen aangestuurd worden. Deze werken op basis van patronen in grote hoeveelheid marktdata. Aangezien het gedrag van de consument en dus de marktbewegingen zeer volatiel zullen zijn komende dagen, zullen deze algoritmes mogelijks ook in de war geraken en uw CPC of CPA de hoogte in duwen.

Op het moment dat de situatie (positief) wijzigt kan u de budgetten snel terug opkrikken!

Focus op herstel!

We know: kan nog ver weg zijn, maar er komt een moment dat we uit deze situatie komen en de economie terug aantrekt. Zorg dat uw website, campagnes en content klaar zijn om snel terug impact te genereren en vooral het opgelopen verlies helpen compenseren.

Overweeg om het mediabudget dat u nu spendeert aan campagnes (adwords, social, etc) uit te geven aan SEO optimalisatie, creatie van extra content en landingspagina’s, verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van uw website of setup van nieuwe tools en platformen die uw digitale marketing later performanter kunnen maken (bv. marketing automation software). Deze inspanningen zullen de mate van herstel vergroten op het moment dat het zich voordoet. De effecten van deze inspanningen zijn ook duurzaam en zullen nog lang na deze gezondheidscrisis impact genereren.

Hou goed bij wat u op vlak van digitale marketing vandaag doet en welke zaken u komende dagen wijzigt (bv. budgetaanpassingen, verwijderen of toevoegen van specifieke content, etc) zodat u op het moment van herstel op efficiënte wijze snel terug naar de ‘oude’ situatie kan.

Pas uw website aan – Zorg ervoor dat uw klanten op uw website duidelijk zien of er een impact is voor hen: openingsuren, leveringstermijnen, bereikbaarheid service desk, voorzorgen die u neemt, beschikbaarheid producten, aanpassing way of working etc. Neem nu ook even de tijd om uw website onder handen te nemen en te optimaliseren? Wij voeren voor u een audit uit en genereren een optimalisatie plan op maat.

Een vermelding van deze inhoud op de meest cruciale pagina’s van uw website is zeker een aanrader. Er kan ook geopteerd worden voor een pop-up of een tijdelijke landingspagina die wordt vermeld in de navigatie.

Google My business (GMB) – Er is een grote kans dat klanten uw bedrijf zoeken via Google My Business en Google Maps. Pas daarom tijdelijk uw gegevens in uw Google My Business account aan zodat klanten overal correct worden geïnformeerd over de situatie in/van uw onderneming. U kan bv. in GMB in detail uw openingstijd aangeven per dag maar ook de informatie die u op uw eigen website vermeldt over de impact van COVID-19 kan u kwijt in uw GMB account. U kan in GMB ook werken met Google Posts om met de consument te communiceren en updates te verschaffen mocht dit relevant zijn.

Facebook – Publiceer een specifieke post waarin u eventuele wijzigingen in openingsuren, bereikbaarheid, leveringstijden of voorzorgsmaatregelen vermeld. Deze post kan u vastmaken bovenaan uw Facebookpagina zodat deze altijd bovenaan verschijnt. Pas ook uw bedrijfsgegevens aan in uw Facebook account indien relevant.

Campagnes – Indien u toch campagnes laat lopen kan het geen kwaad om in uw advertentieteksten uw openingsuren, beschikbaarheid en eventuele voorzorgsmaatregelen te vermelden. Benader dit met enige voorzichtigheid: plat opportunisme lijkt in deze situatie niet aangewezen!

Nieuwsbrief – Overweeg een extra nieuwsbrief naar uw klanten, prospecten en leveranciers waarin u omschrijft wat de voorzorgsmaatregelen zijn die u neemt en welke impact ze zullen hebben. Het is mogelijks ook het ideale moment om eens een ‘luwe’ periode in te lassen voor uw commerciële nieuwsbrieven (ze zullen toch weinig impact hebben). Geef uw database wat rust, neem de tijd om ze te optimaliseren (kwaliteit, structuur, segmentatie, etc), evalueer de templates die u tot op heden voor uw nieuwsbrieven gebruikte en onderzoek in Google Analytics het gedrag van uw nieuwsbrief-bezoekers op uw website.

Studeer! Dit is de mogelijks hét moment om u verder te verdiepen in specifieke marketing topics of management materie. Daarnaast vindt u mogelijks ook de tijd om enkele interessante, gratis tools te ontdekken en uit te proberen die uw marketingaanpak kunnen verrijken, enkele voorbeelden:

 

  • Semrush: voer een gratis SEO en social media audit uit en ontvang onmiddellijk resultaten & inzichten
  • Google Analytics: wat doen uw bezoekers op uw website, welke content bekijken ze en hoe zit het met uw conversie.
  • Google Search Console: ontdek wat Google u wil vertellen over uw website
  • Google Trends: gebruik Google data om evoluties in uw sector te detecteren
  • Google Keyword Planner: leer met welke trefwoorden uw prospecten en klanten zoeken en wanneer ze dit doen
  • Google Datastudio: bouw visuele en toegankelijke dashboards en integreer al uw andere databronnen
  • Google Lighthouse: analyseer de performantie van uw website
  • Answer The Public: leer welke vragen de consument online stelt over uw producten en diensten
  • SimilarWeb: analyseer de marketingstrategie van uw concurrent
  • Hotjar: installeer deze plugin op uw website en visualiseer de muisbewegingen van uw bezoekers over uw pagina’s en kom zo te weten wat werkt… en niet werkt!

Mocht u hulp nodig hebben bij één van bovenstaande actiepunten, geef gerust een seintje aan uw contactpersoon in ons team.

Veel succes, keep safe en blijft gezond!