Dat de digitale wereld continu verandert, hoeven we u vast niet te vertellen. Wat het belang ervan is voor uw website, en dus ook het belang van zoekmachine optimalisatie, misschien wel. Zo voert Google voortdurend wijzigingen door. Wijzigingen die we graag voor u duiden én toepassen.

Wat verandert er aan de meta description?

Aan de wat? Even opfrissen: de meta description is het stukje tekst dat u bij een zoekopdracht in Google onder de titels van de zoekresultaten ziet staan. Deze beschrijving kon maximaal om en bij de 160 karakters bevatten. Maar daar bracht Google plots verandering in door het maximaal aantal karakters te verhogen naar +/- 300 karakters. Vandaag staat de beperking terug op 160 karakters.

Wat betekent dat concreet voor uw website? SEO copywriters gebruiken deze ruimte om zoekers te inspireren en te overtuigen uw website te bezoeken. Meer ruimte dus om uw eerste indruk te optimaliseren. En u weet wat ze zeggen over ‘first impressions’! Google gebruikt de meta description niet meer om te ontdekken op welke trefwoorden u uw pagina optimaliseert.

Hoe schrijft u nu een goede meta description?

Hoe haalt u het maximum uit die 160 karakters? Tease, confirm & deliver! Gebruik relevante vragen, antwoord en geef uw bezoekers een goede reden om door te klikken naar de aanvullende content op uw website. Google evolueert dus steeds meer van een doorgeefluik naar een echt informatieluik. Een troef als u de kaarten juist deelt!

De kunst zit hem in het vinden van de juiste balans tussen welke informatie u wel en niet weggeeft in de zoekresultaten. Ook het optimaliseren van uw structered data draagt hiertoe bij.

Aanbevolen artikel  Hoe meet ik mijn SEO resultaten?

Welk belang heeft structured data?

Dit is een meer technisch gegeven. Structured data zorgt er eigenlijk voor dat de content op uw website begrijpelijk is voor zoekmachines. Dat gebeurt door ‘achter de schermen’ via codestukjes van schema.org aan te geven over welk type content het gaat. Google gebruikt die gegevens om uw website beter te begrijpen en om uw webpagina’s op een specifieke en relevante manier te tonen (via rich snippets) in de zoekresultaten.

Structured data is niet enkel toepasbaar op tabellen vol cijfers, maar ook op:

 • Corporate contact information (wie moet ik bellen voor welk probleem)
 • Uw bedrijfslogo in de zoekresultaten
 • De verschillende diensten die een bedrijf aanbiedt
 • De verschillende producten die een bedrijf aanbiedt
 • Recepten: welke ingrediënten zijn nodig en hoe maak ik het recept klaar?
 • Boeken: auteur, uitgever, jaar van uitgave…
 • Dataset: bron, datum van publicatie…
 • Video: eigenaar, lengte van de video, kwaliteit…
 • Evenementen en cursussen: waar, wanneer, prijs…
 • Nieuwsartikels en blogs: auteur, datum van publicatie, onderwerp, titel, foto…
 • Vacatures: welke functie, plaats van tewerkstelling, voorwaarden…
 • Uw zoekbalk kan rechtstreeks worden weergegeven in de zoekresultaten.

Kortom, voor bijna elk type van uw content kan er structured data voorzien worden.

Sinds december 2017 geeft Google duidelijk de voorkeur aan sites met een uitgebreide schema.org.

Een heleboel zaken om op te volgen en te implementeren! Contacteer ons vrijblijvend als u een helpende hand kan gebruiken.