Sofia is een robot met AI-capaciteiten, ontwikkeld door Hanson Robotics, in 2016. In oktober 2017 werd ze ook erkend als staatsburger van Saudi Arabië. Met de benoeming van Omar Bin Sultan El Olam als de eerste minister voor Artificiële Intelligentie door de Verenigde Arabische Emiraten, lijkt het Midden Oosten het maatschappelijk voortouw te willen nemen in deze materie!

We volgen Sofia nu al even en het is vooral interessant te volgen hoe de interviews met Sofia evolueren.

2016, lancering & promotie van Sofia “I will destroy humans”

2017, Sofia wordt officieel een inwoner van Saudi Arabië

Jim Edwards, journalist bij Business Insider, mocht Sofia recent interviewen en legt daarmee het eerste formele interview vast met een menselijke robot. U zal merken dat het interview een beetje stroef begint, maar naarmate het gesprek vordert, volgt er toch een vrij vlotte conversatie. Sofia was de robot die in haar allereerste gesprek met haar ‘bedenker’ Dr. David Hanson nog beweerde dat ze de mensheid zou vernietigen.

2020, Sofia draait de rollen om en interviewt Tony Robbins

In haar meest recente interview wordt duidelijk dat Sofia heel wat taalvaardigheden heeft bijgeleerd en dat haar conversatieskills opnieuw enkele niveautjes zijn gestegen. Begint toch akelig realistische te worden.

 

 

 

Aanbevolen artikel  Hoe ga je met A.I. aan de slag binnen een KMO?