SEO E.A.T.

We analyseren jullie website & content op de E.A.T parameters van Google. E.A.T. staat voor expertise, autoriteit en vertrouwen (trust) en is een vrij nieuwe tak binnen SEO optimalisatie. Het betreft een minder technisch aspect van de SEO strategie en behandelt meer de perceptie van uw merk, website en content bij uw doelgroep en hoe u dit kan beïnvloeden.

De afkorting E.A.T. komt uit de Google’s Search Quality Rater Guidelines, oftewel een gids om de kwaliteit van de zoekresultaten te kunnen meten.

E.A.T. is vooral belangrijk voor content waarvan mensen iets bijleren of content die heel wat impact kan hebben op het leven van mensen. Denk hierbij aan medische uitleg, informatie over een zwangerschap, financiële content… Het is belangrijk dat wanneer u naar dit soort zaken zoekt, Google zoekresultaten toont van betrouwbare bronnen die ook juiste informatie of advies bevatten. Google refereert naar dit soort onderwerpen als YMYL, Your Money or Your Life topics.

Ondanks dat de drie factoren op elkaar lijken, zijn ze niet volledig hetzelfde en worden ze dus ook apart geëvalueerd.

Expertise: dit wil zeggen dat u veel kennis of ervaring hebt binnen een bepaald onderwerp. Google zal hiervoor vooral naar de content op uw website kijken. Deze moet geschreven zijn door experten in het vak.

Authoritativeness: dit gaat vooral om uw reputatie in de sector. Wanneer mensen uw website aanraden voor informatie over een bepaald topic, dan scoort u hoog in deze categorie.

Trustworthiness: hier wordt vooral gekeken naar de openheid van uw bedrijf en accuraatheid van uw website en content. Zaken als auteurs bij uw content, contact informatie of referenties naar betrouwbare bronnen zullen uw trustworthiness opkrikken.

Binnen onze E.A.T. optimalisatie vergelijken we uw website en content met de concurrenten en geven een concreet advies hoe het E.A.T. gehalte van uw website te verhogen. Hoe hoger dit gehalte, hoe hoger uw kwaliteitsscore zal zijn en bijgevolg hoe hoger de kans op scoren op competitieve trefwoorden.

Deze optimalisaties zullen ook een positief effect hebben op de gebruiksvriendelijkheid & conversie van uw website.

Ontdek onze 'traditionele' SEO diensten

SEO Strategie Technische optimalisatie SEO copywriting Linkbuilding Analytics Trefwoordenanalyse SEO Opleiding SEO Management Lokale optimalisatie

Ontdek onze Next Gen SEO specialisaties

Mobile 4 SEO E.A.T. Voice Search

Meet our SEO consultants

Need to know!

Tarieven, timings & projectbespreking?

Stuur even een mailtje op info@authority.biz, bezorg ons wat meer informatie over uw project en wij bezorgen u onze tarieven en al wat eerste inzichten!

Other things we're good at...

Other interesting reading stuff...

Welke impact heeft linkbuilding op SEO en hoe?

Als u een website heeft, hoorde u misschien al vaak over het belang van SEO-linkbuilding. Het is namelijk een belangrijke factor om hoger in de zoekresultaten te komen én om meerwaarde te bieden voor uw bezoeker met bijkomende nuttige informatie. Maar welk verschil maakt het nu eigenlijk? En hoe gaan we concreet tewerk?

Geschatte leestijd: 3 minuten, 45 seconden

Wat is A.I.D.A. copywriting?

A.I.D.A. is een marketingprincipe dat ontstaan is in de 19e eeuw. A.I.D.A. beschrijft de verschillende stappen die een prospect doorloopt totdat hij/zij een aankoopbeslissing neemt. Content schrijven op basis van dit model kan zorgen voor een grotere impact en efficiëntie van uw content.

Geschatte leestijd: 2 minuten, 41 seconden

Plan van aanpak voor SEO

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is een complexe materie: Google wijzigt elke 3 maanden de spelregels en deze worden steeds technischer en meer complex. De meeste KMO schakelen daarom een gespecialiseerd SEO bureau in om hun website en SEO content te optimaliseren. Toch kan u zelf ook heel wat zaken doen om uw organisch bereik en bezoekers te verhogen. We hebben voor u een eenvoudig SEO plan van aanpak als voorbeeld opgesteld met verschillende stappen waarmee u uw content, technische fitheid en linkbuilding kan aanpakken. Dit SEO plan van aanpak zet u al een heel stuk op de goede weg!

Geschatte leestijd: 0 minuten, 2 seconden

HOE MAKEN WIJ HET VERSCHIL? - We werken snel, pragmatisch, professioneel en dit zonder een blad voor de mond te nemen: we zeggen waar het op staat… ook als de waarheid moeilijk ligt. We geloven in vertrouwen, relaties op lange termijn en vertrekken steeds vanuit twee simpele vragen: WAT ZAL HET OPBRENGEN en WAT MAG HET KOSTEN?!

Diensten | Referenties | Over ons | D.N.A. | Contact

Take some digital potion!