Ok, de live set die Moritz Simon Geist te berde bracht op DEMXCO 2019 vonden we persoonlijk niet zo indrukwekkend, maar gelukkig vonden we ook een filmpje waarin volledig afgewerkte techno mix te horen is (zie onder).

De muziek maakt Moritz samen met zijn robot-machine die hij volledig zelf heeft gebouwd. Moritz wil naar eigen zeggen af van het ‘fake’ geluid dat geproduceerd wordt door synthesizers en wil door het gebruik van robots in zijn installatie opnieuw meer ‘body’ geven aan elektronische muziek. Fun fact: Moritz zelf heeft een klassieke muziek achtergrond als klarinetspeler. Het was zijn passie voor technologie & software die hem uiteindelijk bracht tot zijn huidige artistieke uiting.

Gratis concurrentieanalyse!

Gebruik deze Semrush widget om heel wat informatie over uw online concurrenten te ontdekken: aantal bezoekers, backlinks, SEO trefwoordenU kan natuurlijk uw eigen website ook ingeven 🙂

Moritz is op DMEXCO niet aan zijn proefstuk toe: hij was reeds te gast op heel wat artistieke en zeker ook technologisch geïnspireerde evenementen.

We kunnen discussiëren over de artistieke waarde van zijn performance (hey, als vrouwen die eieren leggen als kunst wordt beschouwd…) maar dit vormt wel een mooi voorbeeld van de hoe technologie & robotica niet enkel onze productiviteit, maar ook meer en meer onze culturele erfenis beïnvloed en nog meer zal beïnvloeden.

Aanbevolen artikel  Hoe ga je met A.I. aan de slag binnen een KMO?