SEMrush is één van de tools die wij iedere dag gebruiken. Het is een all-in-one tool voor het optimaliseren van online zichtbaarheid en het verzamelen van marketing insights. SEMrush biedt u toegang tot alle inzichten over uw website en marketing en geeft u tegelijk tips hoe u uw deze kan optimaliseren.

SEMrush eens gratis uitproberen? Dankzij ons partnership met SEMrush kan u vandaag een gratis pro-account starten. Meer informatie vindt u hier!

Waarvoor kan u SEMrush onder andere gebruiken?

Keyword Research

Screenshot van Keyword Magic Tool in Semrush

Dit is een van de peilers waarvoor we bij Authority SEMrush het meeste gebruiken. U kan de tool inzetten van begin tot eind. Zo verzamelt u eenvoudig relevante trefwoorden voor uw bedrijf via de Keyword Magic Tool. Heeft u al keywords? Bekijk dan bij de Keyword Difficulty welke de meeste zoekresultaten en SERP features hebben.

Eenmaal u keywords heeft gedefinieerd kan u ze inladen in de Position Tracking om te zien hoe u scoort op deze keywords. Met al deze data en inzichten kan u weer verder aan de slag om uw website te optimaliseren.

SEO

Screenshot van Backlink audit tool in Semrush

Ontdek in de Site Audit waar de werkpunten zitten binnen uw site. Hier worden gebroken links, redirects en andere fouten weergegeven. Via de On Page SEO Checker ziet u in één oogopslag welke pagina’s u nog kan optimaliseren en welke optimalisaties worden aangeraden.

Ook voor alles wat met backlinks en linkbuilding te maken heeft, kan u in SEMrush terecht. U kan zelf links invoeren, maar er zullen ook links worden voorgesteld voor linkbuilding. Via een Backlink Audit kan u makkelijk vergelijken hoe u ervoor staat ten opzichte van uw concurrenten.

Content

Screenshot van Content Analyzer in Semrush

Voor content marketing kan u ook terecht in SEMrush. Er worden allerlei opties aangeboden om u op weg te helpen. Zo zullen er topics worden voorgesteld om over te schrijven, kan uw huidige content worden nagekeken én is er zelfs een template om binnen te werken.

Aanbevolen artikel  Wat zijn algoritme updates?

De content die u schrijft kan u eenvoudig tracken via de Post Tracking. Zo ziet u welke artikels worden gedeeld, hoe vaak ze worden bekeken en hoeveel backlinks er ontstaan.

Social Media

Screenshot van Social Media Tracker in Semrush

Zelfs voor social media heeft SEMrush een toolkit gemaakt. U kan hier twee belangrijke dingen mee. Aan de ene kant kan u posten via SEMrush op verschillende kanalen. Aan de andere kant kan u deze posts opvolgen zoals bij uw keywords en content.

PPC

Screenshot van Domain Overview in Semrush

Voor advertising is er ook een toolkit van SEMrush. Hierin kan u de markt bekijken en uw ads opvolgen. Ook de keyword research tools komen hier terug in voor, zodat u de juiste keywords gebruikt in uw advertenties.

Wilt u ook werken met SEMrush? Probeer SEMrush gratis uit.

SEMrush eens gratis uitproberen? Dankzij ons partnership met SEMrush kan u vandaag een gratis pro-account starten. Meer informatie vindt u hier!