“com.” Staat voor Competitive Density. Dit is een metric in SEMrush waarmee wordt weergegeven hoeveel andere concurrenten er mee bieden op een keyword in betaalde zoekopdrachten. Hoe dichter het nummer bij 1.00 ligt, hoe moeilijker het is om op te boksen tegen de concurrentie.

Screenshot uit de Advertising Research tool van SEMrush

Daarnaast bestaat er ook nog de term Keyword Difficulty. Het verschil tussen Keyword Difficulty en Competitive Density in SEMrush ligt hem in de plaats van de competitie. Bij de Keyword Difficulty wordt er vergeleken binnen de organische zoekopdrachten, terwijl er bij de Competitive Density wordt gekeken naar de betaalde zoekopdrachten. Deze twee tools geven dus allebei andere cijfers, die op hun eigen manier zeer interessant kunnen zijn.

Bij welk nummer moet u dan eindigen? Daar is geen vast antwoord op te geven. Afhankelijk van hoe goed u al scoort op moeilijk te behalen keywords, kan u hoger proberen op te klimmen. Rankt u momenteel enkel op ‘makkelijke’ keywords? Grijp dan zeker niet te hoog in het begin. De kans dat u meteen op een moeilijk keyword zal scoren, is erg klein. Dit is iets wat u langzaam zal moeten opbouwen.

SEMrush eens gratis uitproberen? Dankzij ons partnership met SEMrush kan u vandaag een gratis pro-account starten. Meer informatie vindt u hier!
Aanbevolen artikel  Uw merk ligt mogelijks op sterven!