Het investeren in keyword research is een belangrijke stap in het uitbouwen van goede content op uw website. Een handige tool in SEMrush om u te helpen bij keyword research is de Keyword Magic Tool. Wat is deze tool en hoe kan u ermee werken?

Screenshot uit de Keyword Magic Tool van SEMrush

De Keyword Magic Tool is echt een magische uitvinding. Door middel van het ingeven van één keyword, krijgt u een hele reeks aan gerelateerde keywords die u eventueel ook zou kunnen gebruiken. Deze gerelateerde keywords kan u zo breed maken als u wil. Door middel van het selecteren van een soort match (broad match/phrase match/exact match/related) kiest u zelf hoe ver de voorgestelde keywords liggen van uw eigen keyword.

Daarnaast kan u ook aangeven in welke taal de keywords moeten zijn, afhankelijk van het land dat u selecteert. Als u de knop “Questions” aanklikt, krijgt u enkel vragen te zien waar uw keyword in voorkomt. Dit kan zeer handig zijn voor het uitbouwen van een “Veelgestelde vragen”-pagina of nieuwe blogartikels.

De lijst met keywords kan u sorteren op verschillende manieren. Als u op volume sorteert, komen de trefwoorden die het meest gezocht worden bovenaan te staan. Dit zijn vaak ook woorden met een hoge “KD %”. Dat wil zeggen dat ze een hoge Keyword Difficulty hebben. Dit is de manier waarop SEMrush aangeeft dat het moeilijk zal zijn om in de top 20 te komen in de zoekresultaten van dat keyword.

Daarnaast krijgt u ook een trend te zien van hoe het zoekvolume is geëvolueerd de afgelopen 12 maanden. Bij een keyword waarvan de zoektrend in dalende lijn gaat, is het misschien niet zo interessant om op te scoren. Ook geeft SEMrush een indicatie van de CPC (cost per click) en SF (SERP features) voor elk keyword.

Aanbevolen artikel  Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

Wilt u aan de slag met het op magische wijze verzamelen van keywords? Probeer SEMrush dan helemaal gratis!

SEMrush eens gratis uitproberen? Dankzij ons partnership met SEMrush kan u vandaag een gratis pro-account starten. Meer informatie vindt u hier!