De meta omschrijving bestaat uit een stuk tekst van niet meer dan 155 karakters (inclusief spaties). De omschrijving schrijft u best voor elke pagina of blogpagina op uw website. Zoals het woord al zegt, omschrijft het de inhoud van de pagina zodat de bezoeker snel weet waarover het gaat. Vaak kunt u de meta omschrijving toevoegen in een daartoe toegewezen veldje in uw CMS-systeem. Indien dit niet lukt, is het mogelijk dit zelf in de HTML-code van uw website toe te voegen. Voelt u zich hier niet vertrouwd mee? Vraag dan zeker raad aan uw developer.

De meta omschrijving wordt niet getoond op uw website, maar in de zoekresultaten van Google. Daarom is het belangrijk deze beschrijving zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een goede beschrijving, die mogelijks een antwoord biedt op de vraag van de zoeker, zal uw SEO verbeteren. Het zorgt ervoor dat mensen willen lezen wat er op uw pagina staat en ze dus uw link aanklikken.

Een goede en relevante meta omschrijving is ook belangrijk voor Google. Het is een zogenaamde “ranking factor”. Dat wil zeggen dat Google kijkt naar uw meta omschrijving.  Als Google het een relevante omschrijving vindt voor de zoekopdracht, zal uw zoekresultaat hoger verschijnen tussen de andere zoekresultaten.

Enkele extra tips voor het schrijven van een sterke meta omschrijving:

  • Gebruik uw ruimte optimaal
  • Verwerk sterke woorden in de omschrijving, zoals ‘tips’, ‘expert’, ‘advies’,…
  • Indien u ruimte heeft, plaats dan een call-to-action op het einde
  • Emoji’s en vinkjes werken erg goed in een meta omschrijving
  • Start met een vraag waar mogelijk

Heeft u extra inspiratie nodig voor uw meta omschrijvingen? Aarzel dan niet om bij concurrenten te kijken hoe zij het aanpakken.

Aanbevolen artikel  Een goede SEO website bouwen met Wordpress? Volg dan deze tips!