Bij het opstarten met SEMrush begint u best bij het uitvoeren van een site audit. Bij een site audit wordt uw website binnenstebuiten gekeerd, zoals Google dat ook doet bij het crawlen van een website. SEMrush zal dan een rapport maken van uw website met alle foutmeldingen, gebroken links, redirects en andere problemen die de visibiliteit en gezondheid van uw website naar beneden halen.

Waarom begint u hier best mee? Op deze manier heeft u een basis waarmee u aan de slag kan. Wij werken vanuit een site audit om issues weg te werken en de gezondheid van uw website te verbeteren.

Hoe zet u een site audit op? In uw dashboard gaat u naar de SEO toolkit. Onderaan de lijst met tools vindt u de knop Site Audit. Daar klikt u op de knop “New Site Audit” en vult u de gegevens in van uw website. Het crawlen van uw website zal even duren, maar wanneer dat gedaan is, krijgt u een volledig dashboard voor zich.

Screenshot van Site Audit in SEMrush

Wat u krijgt te zien op zo’n dashboard zijn de volgende elementen:

  • Site Health: dit is de score die aan uw website wordt gegeven. Deze verbeterd naarmate u meer problemen oplost
  • Errors: hier staan problemen in die u best zo snel mogelijk aanpakt. Voorbeelden zijn gebroken links of niet unieke meta data.
  • Warnings: problemen die niet direct aangepakt moeten worden, maar waar u best wel eens naar kijkt. Hier komt bijvoorbeeld een melding als u een afbeelding heeft zonder beschrijving of als u te lange meta titels heeft.
  • Notices: dit lijkt heel erg op warnings, maar deze problemen zijn minder erg en hoeven dus minder snel aangepakt te worden
  • Thematic Reports: dit zijn rapporten die u kan downloaden of bekijken over belangrijke delen van de crawl. Het HTTPS rapport geeft bijvoorbeeld weer in welke mate uw website volledig veilig is.
  • Crawled Pages: dit is het volledig aantal pagina’s die SEMrush bekeken heeft. U geeft zelf aan hoeveel pagina’s SEMrush moet bekijken. Die pagina’s worden dan opgesplitst in gezond, gebroken, met problemen, redirected of blocked.
  • Top Issues: hier worden de belangrijkste problemen weergegeven. Kijk hier dus zeker naar als u problemen gaat aanpakken en neem deze best voor op anderen.
Aanbevolen artikel  Semrush SEO Sensor

Wilt u ook een Site Audit doen met SEMrushProbeer SEMrush gratis uit.

SEMrush eens gratis uitproberen? Dankzij ons partnership met SEMrush kan u vandaag een gratis pro-account starten. Meer informatie vindt u hier!