De title tag is een titel van niet meer dan 60 karakters (inclusief spaties). De title tag schrijft u best voor elke pagina of blogpagina op uw website. De title tag is de HTML titel die u aan de pagina geeft. Dit kan dezelfde zijn als de paginatitel, maar wordt vaak wat wervender geschreven. Normaal kunt u de title tag toevoegen in een veldje in uw CMS-systeem. Indien dit niet lukt, is het mogelijk dit zelf in de HTML-code van uw website toe te voegen. Voelt u zich hier niet vertrouwd mee? Vraag dan zeker raad aan uw developer.

De title tag wordt niet getoond op uw website, maar vind u wel in de tab van uw zoekmachine en in de zoekresultaten van Google als klikbare titel. Daarom is het belangrijk deze titel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een goede title tag, die mogelijks een antwoord biedt op de vraag van de zoeker, zal uw SEO verbeteren. Het zorgt ervoor dat mensen willen lezen wat er op uw pagina staat en ze dus uw link aanklikken.

Een goede en relevante title tag is ook belangrijk voor Google. Het is een zogenaamde “ranking factor”. Dat wil zeggen dat Google kijkt naar uw title tag.  Als Google het een relevante titel vindt voor de zoekopdracht, zal uw zoekresultaat hoger verschijnen tussen de andere zoekresultaten.

Enkele extra tips voor het schrijven van een sterke title tag:

  • Indien mogelijk, verwerk dan uw bedrijfsnaam erin
  • Verwerk sterke woorden in de omschrijving, zoals ‘tips’, ‘expert’, ‘advies’,…
  • Emoji’s werken goed in een title tag
  • Stel de vraag waar mensen een antwoord op verwachten op uw pagina
Aanbevolen artikel  Wat zijn algoritme updates?

Heeft u extra inspiratie nodig voor uw title tag? Aarzel dan niet om bij concurrenten te kijken hoe zij het aanpakken.