Een direct meetbare impact van uw sociale media moet u niet verwachten. Tenzij hier betalende campagnes aan gekoppeld zijn of u al een bekende webshop hebt, dan spreken we over een ander verhaal. Sociale media genereren impact op lange termijn.

Dit zijn enkele zaken waarop sociale media impact kunnen maken:

  • Algemene merkbekendheid & top of mind worden/blijven bij mensen. Door aanwezig te zijn op zoveel mogelijk plaatsen waar uw consumenten aanwezig zijn bouwt u aan uw merkbekendheid. Het zorgt er ook voor dat u top of mind blijft bij uw consumenten.
  • Versterkt uw brand imago: aanwezig zijn op sociale media kan uw imago een boost geven. Door goed gebruik te maken van deze kanalen toont u aan potentiële klanten dat u een betrouwbare onderneming bent, die de tijd neemt om te luisteren naar zijn/haar consumenten. Positieve reacties van mensen zal ook zorgen voor social proof.
  • Door het inschakelen van sociale media voor promoties/nieuwe product aankondigingen kan u een stijging realiseren in verkoop, zowel online als offline.
  • Idem voor traffic naar uw website: u bent nu ook vindbaar op andere kanalen waardoor de instroom van verkeer vergroot.

Er hangt natuurlijk veel af van hoe u deze kanalen inzet. Het is vanzelfsprekend dat op het einde van de rit een mooie, relevante afbeelding meer impact zal genereren dan een niet-relevante foto. De juiste kanalen op de juiste manieren activeren is de sleutel tot succes hier.

Aanbevolen artikel  Hoe vaak moet ik posten op sociale media?